Betontegels in uw tuin

De klassieke betontegel. Deze tegel kan eigenlijk overal wel gebruikt worden. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken in uw tuin, voor een pad, voor een stoep of zelfs voor een mooi terras. Tegenwoordig is de betontegel in verschillende maten en kleuren te vinden. De klassieke betontegel was enkel te verkrijgen in het lichtgrijs. Tegenwoordig is de betontegel verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Toch worden de standaard lichtgrijze betontegels nog steeds het meeste verkocht. De betontegel is ook in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo is de betontegel onder andere te verkrijgen in de formaten: 30×30, 50×50, 60×40, 60×60 en 100×100.

Offerte aanvragen

Betontegels met of zonder facet

Onze betontegels worden zowel met, als zonder facet geleverd. Een facet wilt zeggen dat de randen van de betontegel worden geslepen. De betontegel met facet komt u dagelijks tegen. Deze tegels worden namelijk gebruikt om een stoep aan te leggen. Een betontegel zonder facet is dus een tegel met een rechte afwerking. Hierdoor krijgen deze tegels een strakkere uitstraling. Dat betekent dat deze tegels beter op elkaar aansluiten. De keuze tussen beton tegels met of zonder facet is erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor hoe uw bestrating er uit komt te zien. Betontegels zonder facet zijn overigens een stukje duurder dan tegels met facet.

Onze diensten

Tuinkeur

Tuinrenovatie

Tuinonderhoud

Tuinontwerp

Kleurrijke betontegels

Tegenwoordig is de betontegel niet alleen verkrijgbaar in lichtgrijs (betonkleur). Zo zijn de betontegels tegenwoordig in allerlei kleuren te verkrijgen. Wanneer u een kleurrijke tuin wenst, dan is de gekleurde betontegel een goede toevoeging aan uw tuin. Steeds meer mensen kiezen voor gekleurde betontegels. Betontegels staan bekend om hun duurzaamheid. Dat is ook de reden waarom deze tegels gebruikt worden voor trottoirs, schoolpleinen en nog veel meer. Betontegels zijn verkrijgbaar in grote formaten, daarom zijn ze makkelijk in gebruik voor de bestrating. Het strakke design van de tegels zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling. Ook zorgen ze ervoor dat het regenwater snel afgevoerd wordt uit uw tuin.
Stenen

Klinkers en stenen

Een nieuw terras of een nieuwe oprit van stenen of klinkers? Bij PVS Buitenleven heeft u een ruime keuze uit verschillende stenen en klinkers. Zo kunt u kiezen uit stenen of klinkers in verschillende vormen, maten en kleuren. Wij helpen u met het vinden van de juiste klinkers of stenen die perfect bij uw tuin passen. Het voordeel van klinkers is dat deze relatief goedkoop zijn in tegenstelling tot andere bestrating. Echter kunnen de klinkers u een hoop werk opleveren aan onderhoud. Vaak ontstaat er na verloop van tijd onkruid in de voegen. Dis is vaak vervelend te verwijderen tussen de smalle voegen.

Betonklinkers

Betonklinkers worden voorzien van beschermlaag van mineralen. Deze zorgt ervoor dat de klinkers hun kleur behouden en dat deze minder snel beschadigen. Getrommelde betonklinkers hebben een ruwere en natuurlijkere uitstraling dan niet getrommelde klinkers. Ook zijn er speciale klinkers te verkrijgen, die zorgen voor een goede afvoer van regenwater. De klinkers blijven minder lang nat en het water kan makkelijker de grond in trekken. Betonklinkers worden vaak gebruikt voor bestratingen, opritten of terrassen. Deze klinkers worden gemaakt op basis van cement, zand en grind. Hierdoor zijn deze klinkers bijzonder stevig. Bij PVS Buitenleven heeft u een ruime keuze uit verschillende betonklinkers.
houten open veranda

Soorten betonklinkers

Bij PVS Buitenleven heeft u keuze uit een ruim assortiment. Zo zijn de betonklinkers in verschillende vormen, maten en kleuren te vinden. De meest voorkomende formaten zijn: het kleiformaat, het waalformaat en het dikformaat. Daarnaast heeft u de keuze uit een hoop verschillende kleuren. Een combinatie van schillende kleuren is natuurlijk ook mogelijk. Zo kunt u een leuk legpatroon creëren in uw tuin. Door de jaren heen is de kwaliteit van gekleurde klinkers flink verbeterd. Zo wordt de kleurstof vermengd met cement, zodat de kleur langer bewaard blijft. Om te zorgen dat de klinkers kleur- en slijtvast zijn, worden ze voorzien van een laag van mineralen. Daarnaast kunnen de klinkers getrommeld worden. Hierbij worden kleine stukjes van de randen en hoeken afgevlakt, doordat de klinkers door elkaar worden geschut. Op deze manier krijgen de klinkers een ruwe, authentieke en oudbakken uitstraling.

De voordelen van betonklinkers

Een tuin met betonklinkers heeft een aantal voordelen voor u. De voordelen van beton klinkers zijn:

 • De stevigheid en de dikte van betonklinkers. Hierdoor zullen ze minder snel slijten en kunnen ze meer verdragen.
 • Betonklinkers zijn relatief goedkoop
 • Met betonklinkers kunt een zelf een legpatroon kiezen. U kunt bijvoorbeeld uw betonklinkers in een keperverband, halfsteensverband, wildverband of blokverband leggen.
 • De klinkers zijn goed bestand tegen de constant veranderende weersomstandigheden.

De voordelen van betonklinkers

Een tuin met betonklinkers heeft een aantal voordelen voor u. De voordelen van beton klinkers zijn:

 • De stevigheid en de dikte van betonklinkers. Hierdoor zullen ze minder snel slijten en kunnen ze meer verdragen.
 • Betonklinkers zijn relatief goedkoop
 • Met betonklinkers kunt een zelf een legpatroon kiezen. U kunt bijvoorbeeld uw betonklinkers in een keperverband, halfsteensverband, wildverband of blokverband leggen.
 • De klinkers zijn goed bestand tegen de constant veranderende weersomstandigheden.

Gebakken klinkers

Gebakken klinkers staan ook wel bekend als keramische klinkers of kleiklinkers. De klinkers worden gemaakt van gedroogde rivierklei die wordt gebakken bij hoge temperaturen. Doordat de klinkers worden gebakken hebben de klinkers een hoop sterke en positieve kenmerken. De gebakken klinkers staan bekend om hun lange levensduur. Gebakken klinkers zijn ideaal voor de aanleg van een terras, oprit of pad. De gebakken klinkers zijn in een hoop verschillende maten, kleuren en uitvoeringen te verkrijgen. Zo kunt u zelf kiezen voor de perfecte klinkers voor uw tuin.

De gebakken klinkers hebben hun kleuren te danken aan de klei die gebruikt wordt. Er worden dus geen kleurstoffen verwerkt in de gebakken klinkers. De gebakken klinkers zijn in de kern gekleurd en zullen dus niet veranderen van kleur. Geel- en roodtinten komen het meest voor, maar ook verschillende grijs- en bruintinten zijn mogelijk.

tegel legger

De voordelen van gebakken klinkers

Het gebruik van klinkers voor uw terras, oprit of pad brengt een aantal voordelen met zich mee. De voordelen van gebakken klinkers zijn:

 • Ze zijn weinig poreus. Hierdoor krijgt mos en alg geen kans
 • De gebakken klinkers zijn vorstbestendig
 • Gebakken klinkers zijn kleurvast
 • U heeft weinig onderhoud aan de gebakken klinkers
 • Gebakken klinkers hebben een prachtige natuurlijke uitstraling
 • De gebakken klinkers zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en afwerkingen

De grondwerkzaamheden vormen de eerste stap in het opbouwen van uw tuin. Allereerst wordt er wit zand gestrooid op de plaatsen waar terrassen en tuinpaden komen. De vruchtbare grond wordt omgespit en verplaatst naar de plekken waar de borders komen. Deze zogenaamde grondwerken worden veelal met machines uitgevoerd. Met een goede ondergrond wordt gezorgd voor een stevig fundament onder uw tuin.

Neem contact op

Heeft u vragen? dan kunt u altijd contact met ons opnemen!